Candan Kardeşler Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu Candan Kardeşler Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

İstanbul'da meydana gelen trajik olayda, 16 katlı bir binanın en alt katında bulunan gece kulübünde yangın çıktı. Yangında maalesef 29 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. İtfaiye ekipleri yangını söndürerek soğutma çalışmalarına başladı ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Felaketin görgü tanığı olan esnaf Mehmet Cengiz, olayı şu şekilde anlattı: "İçeriye giren arkadaşları, itfaiye ekiplerini simsiyah çıkarken gördük. Gaz inanılmaz derecede yoğundu. Burada ciddi şekilde bir duman akışı vardı."

Olayın sebebi olarak, gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada bir patlama olduğu iddia ediliyor. Patlamanın ardından çıkan yangın, binayı dumanla doldurarak içeride bulunanları mahsur bıraktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle bir kişi yaralı olarak kurtarılırken, diğerlerinin hayatını kaybettiği belirlendi.

İstanbul Valisi Davut Gül, gece kulübünün 1987 yılında aldığı bir ruhsat olduğunu ve 2018 yılında bu ruhsatın yenilendiğini açıkladı. Yangınla ilgili soruşturma devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Olayın ardından 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürerken, ölenlerin kimlikleri belirlendi ve içeride mahsur kalanların çoğunun dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirtildi. Yangının sebebi olarak, tadilat esnasında yapılan kaynak işlemi sırasında bir tüpün patlaması gösteriliyor.

Bu trajik olay sonrasında, İstanbul'da güvenlik önlemleri ve yapılan incelemeler artırılarak benzer felaketlerin önlenmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Kaynak: HABERLER.COM