İstanbul'da Sağanak ve Fırtına Faciası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

İstanbul Valiliği, etkili olan fırtına ve sağanak yağışlarda bir kişinin direk devrilmesi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Şehir genelinde bir dizi olaya müdahale edildi.

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtına, bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kağıthane ilçesinde saat 02.44'te bir direğin devrilmesi sonucu bir kişinin yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Dünyanın en iyi kurabiyeleri açıklandı: Türkiye listede Dünyanın en iyi kurabiyeleri açıklandı: Türkiye listede

İstanbul Valiliği, fırtına ve sağanağın neden olduğu olumsuzlukları şu şekilde sıraladı:

  1. Ulaşım: İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda seferler planlandığı şekilde devam ederken, İDO 7 ve BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Boğaz trafiği ise iki yönlü trafiğe kapatıldı.

  2. Müdahaleler: İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale edildi.

  3. Gemi Karaya Oturdu: Bakırköy İlçesi Zeytinburnu sahilinde "Kadriye Ana" isimli yakıt yüklü gemi kıyıya yakın bölgede karaya oturdu. Gemi mürettebatı, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edildi. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır.

  4. Can Kaybı: Kağıthane ilçesi Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde direk devrilmesi sonucu bir vatandaş hayatını kaybetti.

  5. Toprak Kayması: Eyüpsultan İlçesi Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 adet gece kondu tedbir amaçlı boşaltıldı. Evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirildi.

Valilik, olaylara hızlı müdahale edildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtirken, olaylarda yaralanan vatandaşlardan başka can kaybı olmadığını ifade etti.(Sözcü)

Editör: Haber Merkezi