Ülke genelinde solunum yolu enfeksiyonlarında artış var. Bakan Koca, en sık görülen grip, RSV ve Kovid vakalarının kaydedildiğini açıkladı.

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Koca, İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 83'lere ulaştığını belirterek, "İstanbul'daki bu artışa bağlı olarak yatak sayılarımızı artırarak, sağlık çalışanlarımızın yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kış aylarında virüs kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını hatırlatan Koca, bunun mevsim koşullarının beklenen sonucu olduğunu, endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.

EN SIK GRİP, RSV VE COVID VAKALARI GÖRÜLÜYOR

Koca, mevsim koşulları nedeniyle solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışın diğer ülkelerle benzer olduğunu, en sık görülen vakaların ise grip, RSV ve Kovid-19 olduğunu söyledi.

ACİLE BAŞVURULARDA YÜZDE 20'YE YAKIN ARTIŞ VAR

Koca, acil durum taleplerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'ye yakın artış yaşandığını belirterek, enfeksiyonlardan korunmak için hijyen tedbirlerinin alınması gerektiği uyarısında bulundu.

"ŞİKAYETLER UZUN SÜRE DEVAM EDİYORUSA HEKİME BAŞVURULMALI"

Koca, "Şikayetler uzun süre devam ederse aile hekimine başvurmalıyız. Kronik hastalıkları olan kişiler, hamileler, 65 yaş üstü yetişkinler ve 2 yaş altı çocuklar üst solunum yolu enfeksiyonlarından ciddi şekilde etkilenebilmektedir. Bu nedenle acil servislerimize bir an önce başvurmanız önemli” dedi.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI

Sağlık Bakanı Koca, hastanelerin doluluk oranına da değindi. Hastanelerdeki servis yataklarının ortalama doluluk oranının yüzde 65 olduğunu belirten Koca, şöyle konuştu: “Yoğun bakım yataklarının doluluk oranı yüzde 72 civarında. "İstanbul'da yoğun bakımların doluluk oranı yüzde 83 civarında. İstanbul'daki bu artışa bağlı olarak yatak sayılarımızı artırarak ve sağlık çalışanlarımızın yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz." dedi. 

Kaynak: HABERLER.COM