Marmara Bölgesi'nde son dönemde meydana gelen depremler, vatandaşlar arasında büyük bir depremin habercisi olup olmadığı endişesini gündeme getirdi.

Ancak, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bu depremlerin kesinlikle büyük bir depremin habercisi olmadığını belirtti. Özener, 17 Aralık'ta Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolu üzerinde gerçekleştiğini ifade etti.

Ayrıca, Marmara Denizi'nde 4 Aralık'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ise Kuzey Anadolu Fayı'nın Marmara Denizi içinden geçen güney kolu üzerinde olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Özener, bu depremlerin farklı iki kol üzerinde meydana geldiğini ve bölgede yılda ortalama 900 depremin olduğunu, bunlardan sadece 4 ila 5 tanesinin 4'ün üzerinde büyüklükte olduğunu belirtti. Bu depremlerin, bölgenin normal sismik aktivite yoğunluğu içinde değerlendirilebileceğini söyledi.

Öte yandan, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziyadin Çakır da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı

Çakır, küçük büyüklükteki depremlerin Türkiye'deki deprem kuşağında olağan olduğunu ve bu tür depremlerin büyük bir depremin habercisi olmadığını belirtti. Çakır, deprem kuşağındaki bir ülkede 4-5 büyüklüğündeki depremlerin "olağan" olduğunu ifade etti. (karar)

Editör: Haber Merkezi