Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylarının da aralarında bulunduğu toplam 17 büyükşehir ve 48 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında dikkat çeken isimlerden biri de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cüneyt Yüksel oldu.

Cüneyt Yüksel'in ismi, daha önce Melek Mosso'nun konserine ev sahipliği yapması ve bu nedenle partilileri tarafından eleştirilmesi sonucu istifa etmesiyle gündeme gelmişti.

Erdoğan" aynı gemi"den patronlara seslendi Erdoğan" aynı gemi"den patronlara seslendi

Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı belediye başkan adayları arasında yer alarak siyasi kariyerine devam etme kararı aldı.

Cüneyt Yüksel'in istifa kararıyla birlikte siyasi kariyerinin sona ereceği yorumlarına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlemesi, siyasi arenada dikkat çeken bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yüksel'in istifa açıklamasında, Melek Mosso konseri olayının teşkilat hassasiyetlerine dokunması nedeniyle istifa ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'ye hizmet etme amacına vurgu yaptığı hatırlatıldı. Yüksel, onurla hizmet ettiği Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevinden feragat ettiğini ifade etmişti.

Kaynak: son dakika