Kendini yaralayan Dilan Polat Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi Kendini yaralayan Dilan Polat Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

İstanbul Beyoğlu'nda 13 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen terör saldırısında, İstiklal Caddesi'ne bırakılan bombanın patlaması sonucunda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 99 kişi ise yaralanmıştı. Bu korkunç olayın ardından yapılan mahkeme kararında, bombayı bırakan sanık Ahlam Albashır'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 794 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, saldırının PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD/SDG tarafından planlanıp gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Saldırı sonucunda hayatını kaybedenler arasında Ecrin Meydan, Yusuf Meydan, Adem Topkara, Mukaddes Elif Topkara, Arzu Özsoy ve Yağmur Uçar bulunuyordu. Ayrıca 99 kişi de yaralanmış, birçok iş yerinde maddi hasar meydana gelmişti.

Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın 14 Kasım 2022'de yakalanarak gözaltına alındığı, YPG/PYD terör örgütünün özel istihbarat elemanı olduğu ileri sürülmüştü. Albashır ve diğer şüphelilerin, örgüt tarafından özel eğitime tabi tutulduktan sonra patlayıcı malzeme ile Türkiye'ye gönderildikleri belirtilmişti.

İddianamede Ahlam Albashır'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası istenirken, firari şüphelilerin de aynı şekilde cezalandırılmaları talep edilmişti. Toplamda 36 sanık hakkında çeşitli suçlamalarla dava açılmıştı.

Kaynak: karar