Renault ve OYAK iş birliğiyle Türkiye'de 7,5 milyondan fazla otomobil üretildi ve ülkedeki her 7 otomobilden biri Renault markası taşıyor. 2027 yılına kadar 4 yeni Renault modelinin üretimi, Bursa Oyak Renault fabrikasında gerçekleştirilecek.

Bu yeni modellerden biri olan Renault Duster, Dacia markası yerine artık Renault markası altında satışa sunulacak.

Renault, uzun yıllar boyunca Dacia adı altında özel bir kullanıcı kitlesine hitap eden SUV modeli Duster'ın yeni neslini tanıttı.

Duster, 2010 yılından bu yana Avrupa dışındaki 50'den fazla pazarda satılarak 1,7 milyondan fazla satış rakamına ulaştı.

Bakan Bolat: 2'nci El Otomobilde Yüzde 10-15 Düşüşler Var! Bakan Bolat: 2'nci El Otomobilde Yüzde 10-15 Düşüşler Var!

Yeni Renault Duster, Clio, Captur ve Arkana modellerinde de kullanılan CMF-B platformu üzerine inşa edilecek.

Bu platform, benzinli tam hibrit, 48V yarı hibrit ve LPG gibi çeşitli motor tiplerini destekleyerek çeşitli enerji çözümleri sunacak.

Yeni Renault Duster, E-Tech tam hibrit motor sistemi dahil olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile piyasaya sürülecek.

Ayrıca, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen 130 hp'lik gelişmiş 1,2 litrelik yarı hibrit motor seçeneği ve 4×4 güç aktarma sistemiyle de sunulacak.

3 silindirli turbo benzinli motor, yaklaşık %10 yakıt tasarrufu sağlayacak ve daha akıcı bir sürüş deneyimi için ek tork sağlayacak olan 0,8 kWsa kapasiteli 48V batarya ile desteklenecek.

Yeni Renault Duster, farklı sürüş koşullarını kapsayan beş off-road moduna sahip olan 4×4 özelliklerine sahip olacak.

Yeni Duster'da, daha rahat ve konforlu bir sürüş deneyimi sunmak için 17 adede kadar yeni nesil sürüş destek sistemi bulunacak.

Şeritte kalma asistanı, şeritten çıkma uyarısı, aşırı hız uyarısı ve otomatik uzun/kısa far gibi özellikler, güvenliği artırmak ve günlük sürüşü desteklemek için sunulacak.

Otomatik acil durum fren sistemi ve "e-call" Acil Durum Çağrı sistemi ise acil durumlarda yardımcı olacak.

Duster'ın ön siparişleri mayıs ayında başlayacak ve ilk teslimatlar temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Kaynak: EN SON HABER