Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Ödüllü Lüks Sedan Modeli "Seal" ile Türkiye Pazarına Giriş Yapıyor Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Ödüllü Lüks Sedan Modeli "Seal" ile Türkiye Pazarına Giriş Yapıyor

Tüm dünyada kullanıcısı her geçen gün artan elektrikli otomobil pazarında markalar arasında yoğun bir rekabet yaşanıyor. Pek çok farklı alanda faaliyet gösteren markalar da elektrikli araçlar üreterek pastadan pay almaya çalışıyor.

OTONOM ARAÇTAN VAZGEÇİLDİ

Apple'ın 2015 yılından bu yana üzerinde çalıştığı elektrikli otomobil projesi Project Titan'da birçok gecikme yaşandı. Paylaşılan son bilgilere göre direksiyonsuz, tamamen otonom bir araç üretmeye yönelik ilk plandan vazgeçildi.

Apple başkan yardımcısı Kevin Lynch'in 2021'den bu yana projeyi yönetmesiyle şirket, ilk aracının lansmanı için yeni bir tarih belirledi. Ekonomim'den alınan bilgiye göre yeni tarih 2028.

2028 yılında piyasaya sürülecek otomobilin, Tesla gibi diğer elektrikli araç üreticilerinin sunduklarına benzer şekilde sınırlı otonom özellikler sunacağı söyleniyor.

KONTROLÜN TAMAMI OTOPİLOTTA OLMAYACAK

Apple'ın arabası, Tesla'nın mevcut Otopilot sistemine benzer şekilde, sürücülerin sokaklarda ve otoyollarda araç kullanırken dikkatli ve kontrolü ele almaya hazır olmalarını gerektirecek.

Apple, yönetim kurulunun geçen yıl Cook'a Project Titan'ın geleceği için bir plan yapması veya projeyi tamamen iptal etmesi için baskı yaptığını söyledi. Raporda, projede daha önce hiç uygulanabilir bir prototip üretilmediği belirtiliyor.

Kaynak: karar