ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir mahkeme, Elon Musk'un CEO'su olduğu Tesla'nın, hizmet araçlarında tehlikeli atıkların depolanması ve bertarafına ilişkin prosedürlere uymaması nedeniyle 1,5 milyon dolar para cezası ödemesine karar verdi. . 

Kaliforniya savcılığından yapılan açıklamada, San Joaquin bölgesindeki şirkete karşı yapılan şikayetin, tehlikeli atıkların bertarafı, atık depolaması ve yönetimiyle ilgili yasaların ihlal edildiği iddialarını içerdiği belirtiliyor.

Araç servis merkezleri, enerji merkezleri ve bir fabrikada tehlikeli atıklarla ilgili yasaya uymadığı iddia edilen Tesla'nın, soruşturmayla işbirliği yaptığı ve kamuoyunun dikkatine sunulan yasalara uyumu artırmak için adımlar attığı bildirildi. . .

DAVADA TARAFLAR ARASINDA UZLAŞIYA GİDİLDİ

Davada taraflar arasında uzlaşmaya varıldığı belirtilmesine rağmen, anlaşma kapsamında şirketin 1.3 milyon dolar para cezası, soruşturma masrafları, çalışanların eğitimi ve atık denetimleri için 200 bin dolar ödemesine karar verildi.

San Joaquin Bölge Savcısı Ron Freitas, "Elektrikli araçlar çevre temizliğinde rol oynuyor ancak bunların üretiminin ve bakımının zararlı atık ürettiği kabul edilmeli" dedi.

Kaliforniya'da yaklaşık 57 araç servis merkezi ve 18 güneş enerjisi tesisi bulunan Tesla, San Francisco'nun Fremont kentinde elektrikli araçlar üretiyor.

Bursa'da üretilecek olan Yeni Renault Duster tanıtıldı! Bursa'da üretilecek olan Yeni Renault Duster tanıtıldı!

(karar)

Kaynak: karar