Avrupa'nın İlk Örneği: Türkiye'de Üretilen Şarj Edilebilir Toyota C-HR Artık Yollarda! Avrupa'nın İlk Örneği: Türkiye'de Üretilen Şarj Edilebilir Toyota C-HR Artık Yollarda!

İçişleri Bakanlığı, eski bir ehliyetle araç kullanmanın 1 Ocak 2025'ten itibaren ciddi mali sonuçlar doğuracağını duyurdu. Eski ehliyetin yenilenmemesi halinde 12.978 TL para cezası kesilecek.

İçişleri Bakanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 2016 yılı öncesinde alınan ehliyetlerin çipli sistemle yenilenmesi gerekeceğinin altını çiziyor. Vatandaşlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri internet sitesi üzerinden kolaylıkla randevu alıp, sadece birkaç dakika içerisinde ehliyet yenileme işlemlerini başlatabiliyor.

YENİLEME SÜRECİ VE GEREKLİ BELGELER

Ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı veya pasaport, güncel biyometrik fotoğraf, güncel sağlık raporu, kan grubu belgesi ve sabıka kaydı yer alıyor. Sağlık bülteninde kan grubunun belirtilmesi durumunda kan grubunun ayrıca belgelenmesine gerek yoktur. Ayrıca ehliyetinizi yenilemek için 15 TL ücret ödemeniz gerekmektedir, bu ücrete 12 TL ücret ve 3 TL değerli kart ücreti dahildir.

YAPTIRIMLAR VE CEZA UYARILARI

Ehliyetini yenilemeyen sürücüler, belirtilen tarihten itibaren büyük para cezalarıyla karşı karşıya kalacak. İçişleri Bakanlığı, vatandaşların mağdur olmaması için bu suç eyleminin önceden duyurulduğunu ve herhangi bir erteleme olmayacağını açıkladı. Bakanlık, sürücüleri belirtilen tarihten önce gerekli prosedürleri tamamlamaları konusunda uyardı.

Kaynak: KARAR