Yeni nesil araç teknolojisinin öncüsü olarak dikkat çeken Yeni Renault Duster E-Tech, Türkiye'de ilk kez görücüye çıktı. İstanbul'da düzenlenen basın lansmanı ile tanıtılan bu şık ve güçlü araç, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretilecek ve yaz aylarında yollarda boy gösterecek. İşte Yeni Renault Duster E-Tech'in özellikleri:

Renault Duster E-Tech Özellikleri:

Yeni Renault Duster E-Tech, üç farklı motor seçeneği ile geliyor. Bu seçenekler arasında ultra verimli E-Tech tam hibrit motor sistemi de bulunuyor. 145 beygir gücünde olan bu motor seçeneği, yaklaşık 5 lt/100 km yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. Ayrıca elektrik modunda hareket edebilme özelliği sayesinde kent içi sürüşlerde %40'a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Altı ileri manuel şanzıman ile donatılmış durumda.

Yeni Renault Duster E-Tech'in bir diğer motor seçeneği ise 130 beygir gücünde olan 1,2 litrelik yarı hibrit motor. Bu motor, %10'a varan yakıt tasarrufu için 0,8 kWsa kapasiteli 48V batarya ile destekleniyor. Yaklaşık olarak 6 lt/100 km yakıt tüketimi sunan bu versiyon da oldukça dikkat çekiyor.

Bakan Bolat: 2'nci El Otomobilde Yüzde 10-15 Düşüşler Var! Bakan Bolat: 2'nci El Otomobilde Yüzde 10-15 Düşüşler Var!

Yeni Renault Duster E-Tech'in ülkemizde tanıtılması, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki rolünü güçlendiren önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Öte yandan Bursa'daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, markanın gelecekteki planlarında önemli bir yer tutarak, 2027'ye kadar 4 yeni modelin üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bu yeni modelle birlikte Renault'un sunduğu yenilikçi teknolojiler ve çevreci yaklaşım, otomobil tutkunlarının beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Yeni Renault Duster E-Tech, şıklığı ve gücüyle otomobil tutkunlarını kendine hayran bırakmaya hazırlanıyor.

Kaynak: kalenin sesi