1958 Dünya Kupası finalinde forma giyen ve hayatta kalan son futbolcu olan İsveçli Kurt Hamrin, 89 yaşında vefat etti.

İsveç Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, "İsveç futbolu, en büyük ustalarından birini kaybetti. Hamrin'i unutulmaz bir efsane yapan sadece kariyeri, golleri, pasları ve sağ kanattaki performansı değildi.

Oynadığı her takımda vefalı ve popüler bir insandı. İsveç futbolu, Hamrin'i büyük bir samimiyet ve şükranla anıyor." ifadeleri kullanıldı.

Sağ kanat oyuncusu olarak tanınan Hamrin, kariyerinde İsveç'in AIK ve IFK Stockholm takımlarında, İtalya'da ise Juventus, Padova, Fiorentina, Milan ve Napoli formalarını giydi.

Antalyaspor'un Yeni Teknik Direktörü Alex de Souza Antalyaspor'un Yeni Teknik Direktörü Alex de Souza

Milan'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve Serie A şampiyonlukları yaşayan Hamrin, Fiorentina'da 2 İtalya Kupası ve bir defa Avrupa Kupa Galipleri Kupası zaferi yaşadı.

Hamrin ayrıca Serie A'da attığı 190 golle tarihin en skorer oyuncuları arasında 9. sıraya yerleşti.

İsveç milli takımında 32 maçta forma giyen ve 17 gol atan Hamrin, 1958 Dünya Kupası'nda takımının finale çıkmasında önemli bir rol oynadı.

Ancak İsveç, ev sahipliği yaptığı turnuvanın finalinde Brezilya'ya 5-2 yenilerek ikinci oldu. Hamrin'in futbol kariyeri, hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük bir iz bıraktı. (Karar)

Editör: DS Haber