İtalya'da, sağ koalisyon lideri Giorgia Meloni'nin yönetimindeki hükümet, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'e silah ihracatının yapılmadığını savundu. Ancak, muhalefet ve ekonomi dergisi Altraeconomia'nın haberlerine göre, Ekim-Aralık 2023 döneminde İsrail'e silah ihracatı gerçekleştirildiği iddia edildi.

King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi

Ülkede, İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü (ISTAT) verilerine dayandırılarak yapılan bir ekonomi dergisi haberinde, Ekim-Aralık 2023 döneminde İsrail'e silah ve mühimmat satışı gerçekleştirildiği belirtildi. Bu iddiaların ardından muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi, hükümetten konuyla ilgili açıklama yapmasını talep etti.

Savunma Bakanı Guido Crosetto, Senato'daki soru-cevap oturumunda, 7 Ekim 2023'ten sonra İsrail'e yeni silah nakilleri için yetkinin verilmediğini ve devam eden bir askıya alma durumunun söz konusu olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise uluslararası düzeyde tanınan İsrail ile olan silah satış sözleşmelerini 7 Ekim 2023'ten bu yana durdurduklarını ifade etti.

Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi'nin temsilcileri ise hükümetin açıklamaları ile ISTAT verileri arasında çelişki olduğunu öne sürerek, Ekim-Aralık 2023 döneminde İsrail'e toplamda 2 milyon avrodan fazla bir meblağ karşılığında silah ihracatı yapıldığını iddia ettiler.

Kaynak: haberler.com