CHP'nin Madımak ve Başbağlar Katliamları İçin Verdiği Grup Önerisi TBMM'de Reddedildi CHP'nin Madımak ve Başbağlar Katliamları İçin Verdiği Grup Önerisi TBMM'de Reddedildi

Eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve toplumsal politikalardan sorumlu isimlerden biri olan Ece Güner, 31 Mart yerel seçimleri hakkında önemli bir değerlendirme paylaştı.

Güner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da seçimin sadece Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında geçtiğini ve İmamoğlu'na verilmeyen her oyun Kurum'a yarayacağını vurguladı.

Güner'in paylaştığı 3 maddelik değerlendirme şu şekilde:

  1. İstanbul'u sadece Ekrem İmamoğlu veya Murat Kurum'un kazanabileceği.
  2. Belediye seçiminin milletvekili seçimi gibi "nispi" olmadığı, önde gelenin kazandığı.
  3. İmamoğlu'na verilmeyen her oyun, Kurum'u seçtirmeye yarayacağı.

Güner'in bu değerlendirmesi, İYİ Parti'nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu'ya verilen oyların, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'a fayda sağlayabileceği yönünde bir vurgu içeriyor.

Ece Güner, Temmuz 2023'te İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı olarak görev yapıyordu ve seçimlere ayrı girme kararının ardından Aralık 2023'te partisinden istifa etmişti.

Güner, istifa açıklamasında, "Oyları bölersek AK Parti'nin adayı kazanacaktır. Bu somut bir gerçektir. Bu yüzden vicdani kanaatim şöyledir: Kazanabilecek tek aday (ve başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı) olduğu için, hepimiz -tek bir oy bile fire vermeden- Sayın Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u tekrar kazanmasını desteklemeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: cumhuriyet