Tolga Akalın'ın ikinci tur için adaylıktan çekilmesiyle birlikte, delegeleri serbest bırakması dikkat çekti. Akalın, konuşmasında siyasetin millet ve tabanla yapılacağını belirtti ve delegelerin ferasetine güvendiğini ifade etti.

İkinci turda da salt çoğunluk sağlanamazsa en çok oy alan iki adayın üçüncü tura kalacağı belirtildi. Tüzük gereği genel başkanlık seçiminde 1311 delegenin salt çoğunluğunun arandığı ve ilk turda hiçbir adayın bu çoğunluğu sağlayamaması durumunda seçimlerin ikinci tura kalacağı vurgulandı.

Özgür Özel ile Erdoğan Bir Araya Geldi: Görüşme AKP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile Erdoğan Bir Araya Geldi: Görüşme AKP Genel Merkezi'nde

Dursun Müsavat Dervişoğlu

Kurultayda dikkat çeken bir diğer nokta ise dışarıdan katılımcıların alınmamasıydı. Salonun fiziki şartları nedeniyle bu kararın alındığı belirtilirken, bu durum bazı eleştirilere yol açtı.

Kurultayın duygusal anlara sahne olduğu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasının sonunda John F. Kennedy'nin sözlerine atıfta bulunarak duygusal bir veda gerçekleştirdiği belirtildi. Akşener, başarısızlığı kendisinin üstlendiğini ve başarıyı delegelere bıraktığını ifade etti.

İYİ Parti'de tarihi kurultay! Seçim ikinci tura kaldı

Kaynak: Haberler.Com