Kaçakçılar, Polisi Meslekten Attırmak İçin Kumpas Kurdu: İlginç Hikaye

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde görevli polis memuru S.E., düzenlediği sigara kaçakçılığı operasyonunda 11 milyondan fazla sahte bandrollü makaron ve yüzlerce paket tütün ele geçirdi. Ancak operasyonun ardından kaçakçılar, S.E.'yi rüşvetle suçlayarak şikayette bulundular. Bu şikayet sonucunda S.E., rüşvet iddiasıyla soruşturma geçirdi ve görevden uzaklaştırıldı.

Ancak kaçakçılar, daha sonra ifadelerini değiştirerek S.E.'yi suçlamaktan vazgeçtiler. Şikayetçi olan kaçakçılar, verdikleri ifadelerde rüşvet vermediklerini belirttiler. Emrah Metin, ifadesinde rüşvet iddialarını geri çekerek, S.E.'nin kaçakçılara yönelik başarılı operasyonlarıyla ilgili bilgi aldığını ve bu nedenle ondan kurtulmak istediklerini söyledi. Ayrıca, kaçakçılar, S.E.'nin görevden alınması için Ankara'ya gittiklerini ve bazı polis müdürleriyle görüştüklerini iddia ettiler.

Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez'in Ardından Tören Düzenlendi Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez'in Ardından Tören Düzenlendi

Bu gelişmelerin ardından mahkeme, S.E.'yi rüşvet suçlamalarından beraat ettirdi ve mesleğine geri dönmesine karar verdi. Ancak S.E., meslekten ihraç edildiği dönemde geçimini sağlamak için sokaklarda seyyar satıcılık yapmak zorunda kaldı. Ayrıca, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürü Komiser Lokman T.'nin de S.E. hakkında şikayetçi olduğu ve suçlamalarda bulunduğu belirtiliyor.

Son olarak, Samsun Valiliği'nin Lokman T. hakkında soruşturma izni vermediği ve S.E.'nin Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz sonucunda Lokman T.'nin yargılanmasının yolunun açıldığı ifade ediliyor.(Duvar)

Editör: Haber Merkezi