Kırmızı bültenle aranan Rus gaspçı Antalya'da yakalandı! Kırmızı bültenle aranan Rus gaspçı Antalya'da yakalandı!

Türkiye'nin en büyük toplumsal sorunlarından biri haline gelen kadına yönelik şiddet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir kadını daha hayattan kopardı.

İzmir'de dün saat 11.30 sıralarında Konak üst geçidi yakınında meydana gelen kazada; Aynı yemek şirketinde çalışan Oya Tarhan (45) ve kızı İlayda Alkan (20), caddede yürürken bir hastanede veri giriş sorumlusu Yunus Y. (32) tarafından bıçaklı saldırıya uğradılar. Yaşanan çatışmada anne ve kızı vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, Yunus Y. ise bacağından yaralandı.  
ANNENİN HAYATI HALA TEHLİKEDE  
Çevredekilerin ihbarı üzerine sağlık ekipleri, anne ve kızı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan İlayda Alkan, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Annesi Oya Alkan'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.  
Şüpheli Yunus A. mahalle bekçileri tarafından yakalandı. Hastanede tedavisinin ardından tutuklanan Yunus A., Cinayet Büro Amirliğine sevk edildi. Olay yerinde şüphelinin kullandığı bıçağın yanı sıra kanlı bir bıçak da bulunarak incelenmek üzere ele geçirildi. Şüpheli Yunus A. ise ilk ifadesinde alkollü olduğunu ve tartışmanın nedenini hatırlamadığını belirtti.  

Öldürülen koltuk imalatçısı İlayda'nın babası Rıza Alkan (40), şunları söyledi:

"Polisten öğrendiğime göre yolda yürürlerken, şüpheli oturduğu banktan direkt ayağa kalkıp bıçaklamaya başlamış. Kızım 13, eşim 8 bıçak darbesi almış. Mantığım bu işi almıyor. Şüpheliyi tanımıyoruz. 8 Mart Kadınlar Günü'nde böyle bir olay yaşandı. Eşim ve kızıma bunu yapanın en ağır cezaya çarpılmasını istiyorum. Kızım aşçı olup, gemilerde çalışmak istiyordu"  dedi. Olayla ilgili polis soruşturması devam ediyor.

Kaynak: Karar