Kadın platformları, dernekler ve örgütler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Kadıköy İskelesi önünde bir eylem gerçekleştirdi. Saat 15.00'te Süreyya Operası önünde bir araya gelen kadınlar, ardından Kadıköy İskelesi'ne yürüdü. İskelede toplanan kadınlar, "Sumuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Jin jiyan azadi" ve "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları attı. Eylem sırasında öldürülen kadınların isimleri anıldı.

Kadınlar, Kadıköy'de toplandı: “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” - Resim : 2

Basın açıklamasında, Cumartesi Anneleri'ne, Sputnik grevine, üniversiteli kadınlara, Barış Annelerine, 6 Şubat depremleri İçin Feminist Dayanışma'ya söz verildi. Eylemde, 8 Mart Kadın Platformu tarafından "Yoksulluğa, şiddete, sömürüye, savaşa karşı mücadelemiz var" yazılı pankart açıldı.

Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu açıkladı! Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu açıkladı!

Kadınlar, Kadıköy'de toplandı: “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” - Resim : 1

8 Mart Kadın Platformu adına yapılan basın açıklamasını okuyan Şenay Kumuz, "Bugün milyonlarca kadının hayatını belirlemeye çalışanlar bizim hayatlarımızı hiçe sayarak bize dair politika üretmeye devam ediyorlar" dedi. Kumuz ayrıca, "Erkek şiddetine karşı sokakları terk etmeyeceğiz" mesajını verdi.

Kadınlar, Kadıköy'de toplandı: “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” - Resim : 3

Sputnik grevcisi Günce Nur İnce, Sputnik grevini ve mücadelelerini anlatarak, kadınlar gününün sadece kutlamak için değil, seslerini duyurmak için bir fırsat olduğunu ifade etti. Cumartesi Annesi Besna Tosun da gözaltında hayatını kaybeden kadınların isimlerini okuyarak, "Bizleri de baskı ve şiddetle susturmak istiyorlar, susmayacağız" dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem