Cannes Film Festivali'nde Meryl Streep'e onur ödülü verildi! Cannes Film Festivali'nde Meryl Streep'e onur ödülü verildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Pasifik'te art arda iki fırtına meydana geldi.

Reuters haberine göre ilk fırtına Çarşamba günü Batı Kıyısı'nı vurdu ve güney Oregon'dan Kuzey Kaliforniya ve San Francisco Körfez Bölgesi'ne kadar sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgarlar getirdi.

Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nden klimatolog ve meteorolog Daniel Swain'e göre, iki sistem aynı zamanda Hawaii çevresindeki sıcak subtropikal sulardan kaynaklanan "Ananas Ekspresi" veya "Pasifik fırtınaları" tanımına da uyuyor.

22 Aralık'ta pek çok evin sular altında kaldığı San Diego Bölgesi semtindeki fırtınaya hazırlıklara yardımcı olan 27 yaşındaki inşaat müteahhidi Scott Webber, "Burada 40 tonluk bir kum torbasını dolduracağız" dedi.

Kum torbası bırakma sahasındaki bir başka gönüllü ise şunları söyledi: "Bu sabah 25 ton kum torbası topladık. İnsanların birbirine destek olması gerekiyor dedi.

Körfez bölgesinde ilk fırtınanın dün gece şiddetlenmesi bekleniyordu. San Francisco dağlarında kar yağışı bekleniyor.

SEL UYARISI YAPILDI

Ulusal Hava Durumu Servisi, Körfez bölgesi ve Kaliforniya'nın orta kıyısı için sel uyarısı, bölgenin büyük kısmı için ise şiddetli rüzgar uyarısı yayınladı.

Yetkililer, Güney Kaliforniya'daki yol ve derelerde su baskını olasılığının, günümüzdeki büyük sellere göre daha az olduğuna inanıldığını söylüyor.

Kaynak: karar