Bir sigara grubuna daha zam geldi! En pahalısı 70 TL! Bir sigara grubuna daha zam geldi! En pahalısı 70 TL!

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da açıklayacak. TÜİK verilerine göre, kasım ayında tüketici fiyatları endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış yaşandı. Böylece beş yıllık dönemde yüzde 6'lık ücret artışı aşılsa bile enflasyonda fark oluştu.

ENFLASYON FARKI ORANINDA ZAM YAPILACAK

Kamu Çalışanları Hakem Kurulu'nun, 2024-2025 döneminde kamu çalışanlarının maaşları ile kamu çalışanlarının emekli aylıklarının artırılmasını öngören toplu sözleşmeye ilişkin kararı uyarınca, 2024 yılının ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ek olarak enflasyon farkı.

TRT'nin haberine göre emekli memurlar, sözleşmeli çalışanlar ve memurlar maaş artışını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de bu yılın son 6 ayında enflasyon oranında maaş artışı yapılacak.

Asgari ücret çözüm olmadı: Yoksulluk sınırı 47 bini aştı. Asgari ücret çözüm olmadı: Yoksulluk sınırı 47 bini aştı

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞININ 33 BİN LİRAYA ÇIKMASI BEKLENİYOR

Beklenen artışla birlikte kamu çalışanlarının en düşük maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Tanımlanacak artış aynı zamanda 65 yaş üstü emeklileri, engellileri ve evde bakımı da kapsayacak.

ARALIK AYI ENFLASYON BEKLENTİ ORTALAMASI YÜZDE 3,19

Aralık ayı enflasyon beklentileri anketine göre ise söz konusu ayda ortalama enflasyon beklentisi yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19 oldu.

Kaynak: KARAR