Türkiye genelinde 26 kamu kurumu, toplamda 4 bin 986 yeni personel alımı gerçekleştirecek. Bu alımlar kapsamında sözleşmeli personel, destek personeli, büro personeli, sözleşmeli bilişim personeli gibi çeşitli pozisyonlar için ilanlar yayımlandı.

BIST 100 Rekor Seviyeye Çıktı BIST 100 Rekor Seviyeye Çıktı

Başvuru şartları Resmi Gazete'de yayımlanan personel alımı ilanlarına göre kamuya toplamda 4 bin 986 memur, sözleşmeli personel ve işçi alımı yapılacak. Memur alımı yapılacak pozisyonlar, son başvuru tarihleri ve başvuruların nereden alınacağı gibi detaylar belli olmasıyla memur adayları aratmalarını sıklaştırdı.

ALIM YAPILACAK KURUMLAR:

  1. Hazine ve Maliye Bakanlığı
  2. Eti Maden
  3. TTK
  4. TÜBİTAK
  5. Rekabet Kurumu
  6. İçişleri Bakanlığı
  7. Kişisel Verileri Koruma Kurumu
  8. Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu
  9. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
  10. SPK
  11. OGM
  12. Sahil Güvenlik Komutanlığı
  13. Türk Sağlık Enstitüleri Başkanlığı
  14. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
  15. Sakarya Üniversitesi
  16. Dış İşleri Bakanlığı
  17. Erciyes Üniversitesi
  18. DAP
  19. TÜRKŞEKER
  20. Göç İdaresi Başkanlığı
  21. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
  22. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
  23. TÜRASAŞ
  24. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü
  25. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Başvurular için son tarihler ve alınacak kadrolar sıralandı. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Gelir Uzman Yardımcısı olarak yapılacak alımın detaylarına dikkat çekildi. Başvuruların çoğunluğu elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK, Ulusal Metroloji Enstitüsü bünyesinde görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacak. Başvuruların nasıl yapılabileceği kurumun internet sitesinde detaylı olarak belirtildi.

Rekabet Kurumu, 25 rekabet uzman yardımcısı alımı için başvuruları almaya başladı. Sınavlar iki aşamada gerçekleştirilecek ve başvurular elektronik ortamda alınacak.

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında çalıştırmak üzere çeşitli pozisyonlar için 1608 adet 4/B sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvuruların son tarihi belirlendi ve adaylara çağrıda bulunuldu.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı'nda açık bulunan kadrolar için sınav tarihini duyurdu. Başvuruların nasıl yapılacağı ve sınav süreci hakkında bilgiler kurumun internet sitesinde yer alıyor.

Kaynak: haber global