İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Murat Kurum'un, "Gündemimizde yok" dediği Kanal İstanbul projesi için sürpriz bir gelişme yaşandı. İki yeni ihale, toplamda 6.2 milyar TL'yi aşarak projenin maliyetini yükseltti.

Murat Kurum'un seçim kampanyası sürecinde projenin gündemlerinde olmadığını vurgulamasına rağmen, son ihalelerle birlikte Kanal İstanbul'un hız kazandığı görülüyor. Toplamda 6.2 milyar TL'yi aşan bu iki yeni ihale, projenin finansal boyutunu daha da büyütecek ve İstanbul'un geleceği üzerindeki tartışmaları yeniden alevlendirebilir.

Kanal İstanbul, başta çevre ve maliyet konularında beraberinde getirdiği soru işaretleriyle sıkça gündeme gelen bir proje olmuştu. Bu yeni gelişmeler, projenin AKP'nin yerel seçim kampanyası sürecindeki taahhütlerine ve açıklamalarına yönelik eleştirilere neden olabilir. Kamuoyu, projenin maliyetinin ve sürecinin netleşmesini beklerken, Kanal İstanbul'un geleceği hakkındaki belirsizlik devam ediyor.

Kaynak: Birgün