Karabük’te 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde muhtar seçilen Fahri Bostancı'nın (57), geçmişte karıştığı bir olaydan dolayı aldığı ceza nedeniyle memnu haklarının elinde olmadığının ortaya çıkması sonrası, seçimler tekrarlandı. Fahri Bostancı'nın yerine eşi Aysun Bostancı (50) muhtar adayı olurken, Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, 4 adayın yarıştığı muhtarlık seçimleri için tekrar sandığa gitti. Seçim sonuçları belli oldu.

Seçim Tekrarlandı, Aysun Bostancı Kazandı

Aydınlıkevler Mahallesi’nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Fahri Bostancı, 566 oy alarak muhtar seçilmişti. Diğer adaylar, Bostancı’nın memnu haklarının elinde olmadığını gerekçe göstererek İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan incelemede, Bostancı’nın 2014 yılında karıştığı bir kavga sebebiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ve 5 yıl suç işlememek şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği ortaya çıktı. Memnu haklarının elinden alındığı tespit edilen Bostancı’nın seçimleri iptal edildi ve 2 Haziran’da yeniden seçime gidildi.

Eşi Aysun Bostancı Muhtar Seçildi

Seçimlerde, Fahri Bostancı'nın yerine aday olan eşi Aysun Bostancı 432 oy alarak seçimi kazandı. Diğer adaylar Ertuğrul Akyol 363, Tuncay Karatağ 328 ve Ramazan Böyükdağdibi 123 oy aldı. Seçimlerde toplamda 1,269 kişi oy kullandı ve 23 oy geçersiz sayıldı.

Kadınların Gücünü Gösterdi

Seçim zaferinin ardından konuşan Aysun Bostancı, "31 Mart seçimlerinde eşim kazanmıştı. Seçimler iptal edildi ve ben aday oldum. Halkımızın desteğiyle kazandım. Eşim hem evde hem de muhtarlıkta bana yardımcı olacak. Kadınlarımızın her yerde seçme ve seçilme hakkı olduğunu ispatladım. Herkese tavsiye ediyorum, bütün kadınların yönetimlerde var olmasını istiyorum" dedi.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Demokrasi ve Eşitlik Vurgusu

Eşi Aysun Bostancı'nın muhtar seçilmesini değerlendiren Fahri Bostancı, "Eşim ‘bu işi ben yapacağım’ dedi. Mahalle halkı da arkasında durdu. Demokrasi kazandı. Karabük’te kadın olarak tek muhtar. Muhtarlıkta eşimin arkasındayım. Mahallemizde benim planladığım projelere eşimle beraber devam edeceğiz. Mahalle halkına verdiğim sözleri eşim yerine getirecek. Bu konuda da en büyük katkıyı ben ve mahallem vereceğiz" diye konuştu.

Karabük’ün İlk Kadın Muhtarı

Aysun Bostancı, mahallelinin ve kendini destekleyen kadınların tebriklerini kabul etti. Aydınlıkevler Mahallesi muhtarlık seçimlerini kazanan Aysun Bostancı, Karabük kent merkezinde seçilen ilk kadın muhtar oldu.

Editör: Ds Haber