Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede

ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi (NCMEC), Şubat 2022'de sosyal medyada yayılan bir taciz videosuyla ilgili bir rapor hazırlayarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti.

Raporda belirtildiğine göre, rapor üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, söz konusu videonun sahibi olduğu iddia edilen Mehmet T. (21) adlı şüpheli, gözaltına alınarak tutuklandı. Video incelemesinde, şüphelinin kız kardeşi K.T.'nin özel bölgelerini açmaya ve kamera kaydına almaya çalıştığı tespit edildi.

Mehmet T., suçlamaları kabul etmeyerek, kardeşine yardım etmek amacıyla olaya müdahil olduğunu iddia etti. Ancak, mahkeme sürecinde suçlu bulunarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığın olumlu tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak cezayı 12.5 yıla indirdi.

Mağdurun avukatı ise, bu tür suçlarda cezanın indirilmemesi gerektiğini savunarak, yargılamanın emsal olabileceğini belirtti. Ancak, mahkeme tarafından alınan kararlar çerçevesinde cezanın indirilmesine karar verildi.

Kaynak: HABERTÜRK