İçişleri Bakanı: 1 Mayıs'ta Yurt Genelinde 226 Kişi Gözaltına Alındı 28 Güvenlik Görevlisi Yaralandı İçişleri Bakanı: 1 Mayıs'ta Yurt Genelinde 226 Kişi Gözaltına Alındı 28 Güvenlik Görevlisi Yaralandı

Olay, 21 Aralık 2023 gecesi Sedat Kahraman Parkı'nda meydana geldi. Görünüşe göre boşanma aşamasında olan Gözde Karamus (29) ile Serdar Karamus (30) parkta buluştu. Tabanca taşıyan Serdar Karamus, Gözde Karamus'u sırtından ve başından vurarak öldürdü. Karamus daha sonra aynı silahla kendini başından vurarak intihara teşebbüs etti.

Durumu ağır olan Serdar Karamus, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

54 GÜN SONRA TUTUKLANDI

Serdar Karamus, hastaneye kaldırıldıktan 54 gün sonra adliyeye sevk edildi. Çenesine isabet eden kurşun nedeniyle konuşamaz hale gelen Serdar Karamus tutuklandı. Karamus'un avukatıyla birlikte ifade vereceği anlaşılıyor. Bu olayla ilgili soruşturma halen devam ediyor.

Öte yandan kadına yönelik şiddet Türkiye'de giderek büyüyen bir sorun haline geliyor. Sorumlulara caydırıcı yaptırımlar uygulanmadığı veya ceza indirimi yapılmadığı için neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Kadın cinayetlerini Ocak 2024'te durduracağız Platformu'nun yayınladığı istatistiklere göre; Türkiye'de ocak ayında her gün bir kadın öldürüldü. Ocak ayında 31 kadın cinayeti ve 21 şüpheli kadın ölümü kaydedildi.

Kaynak: karar