Kars'ın Selim ilçesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görev alan doktor Ercan Şentürk, 15 yaşındaki B.C.'yi muayene ettikten sonra uygun görmediği için rapor veremedi. Bunun üzerine B.C.'nin abisi Serkan C. doktoru darbettiler. Ercan Şentürk, fenalaşarak  kalp krizi geçirdi, anjiyo oldu. Saldırgan Serkan C. ise tutuklandı.

Olay, bir önceki gün saat 10.30 sularında, Kars'ın Selim ilçesindeki Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşandı. İddialara göre, lise öğrencisi B.C., doktor Ercan Şentürk'e muayene oldu. Muayenesinin ve reçetesinin yazılmasının ardından B.C., doktor Şentürk'ten okula vermek  için rapor istedi. Doktor Ercan  Şentürk'ün rapor vermeyeceğini söylemesi üzerine B.C., durumu abisi Serkan C.'ye söyledi. İki kardeş birlikte sağlık merkezine gelip, doktor Ercan Şentürk ile tartışma yaşadı.

DOKTOR KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Tartışmanın büyümesiyle Serkan C., doktorU Şentürk'ü darp etmeye başladı. Şentürk, tartışma sonrasında  saat 19.00 sularında fenalaşıp kalp krizi geçirdi. Ercan Şentürk gittiği Selim Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından gönderildiği Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne anjiyo oldu. Şentürk, baypas yapılması için ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ercan  Şentürk'ün tedavisi devam ediyor. Olay sonrasında gözaltına alınan Serkan C. tutuklanırken, B.C. ise adli kontrol edilmek şartıyla serbest bırakıldı.(halk)

Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi

Editör: Haber Merkezi