Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Mersin'in Aydıncık ilçesi Sarıyar mevkindeki Sarıyar-2 Tüneli'nin çıkışında meydana gelen trafik kazası hakkında bir açıklama yapmıştır. Açıklamada, kazada 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 31 kişinin yaralandığı belirtildi.

Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda, kaza geçiren yolcu otobüsünün tünel içi giriş ve çıkışlarından sonra belirlenen hız sınırlarına uymayarak 98,7 kilometre hızla seyrettiği tespit edildi. Şoförün, kademeli olarak azaltılması gereken hız sınırlarına uymadığı ve trafik işaretlerini dikkate almadığı belirtildi.

Açıklamada, kaza yerinin 2017 Mart ayında taşıt trafiğine açılan bir tünel olduğu ve bu mevkide daha önce ölümlü bir kaza yaşanmadığı vurgulandı. Ancak, kazanın meydana geldiği tünel çıkışında otobüsün hızının 3 katına çıkarak seyrettiği tespit edildi.

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, sürücünün uyarıcı trafik işaretlerine uymadığını ve anlık dikkatsizliğin büyük kayıplara sebep olduğunu ifade ederek, tüm sürücülere trafik kurallarına titizlikle uyma çağrısı yaptı.  Ayrıca, trafik işaret ve işaretçi levhalarına dikkat edilmesi önemle vurgulandı.

Kaynak: haber global