İstanbul'un önemli turistik noktalarından biri olan Taksim Meydanı, sıcak havaya rağmen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından megakentte hava sıcaklığı 30 derecenin üstüne çıkarken, Taksim ve İstiklal Caddesi’nde hissedilen sıcaklık daha da yüksek oldu.

Gölgelik Alan Arayışı

Sıcak hava nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Gölgelik alanlar ve serinleme noktaları arayan turistler, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde yoğunluk oluşturdu. Kavurucu güneşten korunmak için birçok kişi şemsiye kullanırken, bazıları ise ağaç gölgelerinde dinlenmeyi tercih etti.

Şemsiyelerle Güneşten Korundular

Yerli ve yabancı turistler, şemsiye yardımıyla güneşin etkilerinden korunmaya çalıştı. Taksim Meydanı ve çevresinde dolaşan turistler, sıcak hava koşullarına rağmen İstanbul’un tadını çıkarmaktan vazgeçmedi. İstiklal Caddesi'nde yer alan kafeler ve dükkanlar, serinlemek isteyen turistlerin uğrak noktası oldu.

MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu

İstanbul'un Cazibesi

İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginlikleri, sıcak hava koşullarına rağmen turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Taksim Meydanı, hem yerli hem de yabancı turistler için İstanbul’un simgesi niteliğinde. Ziyaretçiler, sıcak havada bile bu önemli noktayı gezmekten geri durmadı.

Kaynak: DHA