Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Mohammad Khodarahmi (37) tutulduğu cezaevinden getirilirken taraf avukatları salonda hazır bekledi. Mohammad Khodarahmi savunmasında, "İstemeden yaptığım hatalar için çok pişmanım. Eski eşimin ailesi beni sürekli aşağılardı. Ailesinin bu tavırlarından dolayı beni aldattı. Ben yine de onu affettim gene de ailesi beni aşağıladı. Onlara derdimi çalıştım. Amacım onlarla konuşabilmek ve yapılanları hak etmediğimi söylebilmekti. Amacım kesinlikle zarar vermek değildi. Konuşurken eski kayınpederim bir anda boğazıma sarıldı. Ben de kendimi korumak için istemeden öldürdüm. O gece kayınvalidem Shahrazad ile yattı. Bir sonraki gün ölmüştü. Sonrasında Shahrazad bana bir ilaç verdi. O ne dediyse onu yaptım. Shahrazad ailesinin ölmesini ve bu sayede mirasa konmayı istiyordu. Shahrazad bana iftira attı. Eski kayınpederimi istemeyerek meşru müdafaayla ve kazayla öldürdüm. Kayınvalideme dokunmadım bile. Kendi hayatımı savunmak ve kurtarmak için kayınpederimi istemeden öldürdüm. Fakat kesinlikle kayınvalidemi öldürmedim" dedi.  

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET 

E-5'te işçi otobüsü devrildi: 13 kişi yaralandı! E-5'te işçi otobüsü devrildi: 13 kişi yaralandı!

Mahkeme heyeti, iddia edilen suçları sabit olmadığından tutuksuz sanıklar Şehrazad Galeh Bakhtıarı ve Şirin Galeh Bakhtıarı’nin beraatlerine hükmetti. Mohammad Khodarahmi hakkında ise "Tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedildi. Mahkeme, verilen cezaya iyi hal indirimi uygulamadı.

 İDDİANAMEDEN 

Esenyurt'ta, kayınpederi olan Sıavash Galeh Bakhtırı (70) ve kayınvalidesi olan Fatemeh Alıdadıshamsabadı'yi (63) öldürmek, ardından sonra cesetlerini parçalayarak derin dondurucuda saklayan İran asıllı Mohammad Khodarahmi hakkında canavarca bir hisle veya eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianamede ölen kişilerin kızları olan Shahrazad Galeh Baktıarı'nın de(39) ve Shırın Galeh Bakhtıarı(40) cinayette yardımlarının olduğu gerekçesiyle ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edildi. İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu 12 Mayıs 2020'de Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir ihbarda bulunmuştu. İhbarda Mohammad Khodarahmi'nin kayınpederi ve kayınvalidesini üç ay önce Esenyurt'ta kaldıkları evde öldürdüğünü ve cesetlerini parçalar haline getirerek buzluğa koyduğunu beyan ettiği belirtildi. Kayınpederini 10 Şubat tarihinde, kayınvalidesini ise 11 Şubat tarihinde ağzılarını ve ellerini plastik kelepçe ve koli bandıyla bantlayarak boğarak öldürdüğünü, olayı iki hafta önce kadar kafasında tasarladığını anlattı. Üç şüpheli de 14 Mayıs 2020'de tutuklanırken ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edilmişti. (milliyet)

Editör: Haber Merkezi