Dün hasta tutuklular için düzenlenen eylemde polis HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü’ye küfretmiş daha sonra da tokat atmıştı. HDP’liler bugün olaya tepki için Kadıköy’de toplanmak istedi ama polisten bu eyleme de müdahale geldi. Müdahale sırasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, polis tarafından ablukaya alındı. Pervin Buldan’ınsa ilçe binasından çıkışına izin verilmedi.

Kılıçdaroğlu da duruma tepki gösterdi: ”Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum.”

Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) December 19, 2022

Kadıköy'de dün yaşanan polis saldırısını HDP ilçe binaları önünde protesto etmek isteyen kitle abluka altına alındı. İlçe önünde gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekilleri de polis ablukası altına alındı. pic.twitter.com/2NzHbNPPvt

Erdoğan Miçotakis'i buluşması gerçekleşti Erdoğan Miçotakis'i buluşması gerçekleşti
— Zeynep Kuray (@zeynokuray) December 19, 2022

Kaynak: www.diken.com.tr

Editör: Haber Merkezi