Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti! Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti!

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, "baş düşman" olarak nitelendirdiği Güney Kore'ye uyarılarda bulundu.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre Kim, 8 ve 9 Ocak'ta ülkedeki büyük mühimmat fabrikalarını ziyaret etti ve denetledi.

Kim bu ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda Güney Kore'yi "baş düşman" olarak nitelendirmiş ve bu ülkeyle ilişkilerde "askeri öz savunma ve nükleer caydırıcılık yeteneklerinin artırılmasının" bir öncelik olması gerektiğini vurgulamıştı.

'GÜNEY KORE'Yİ ORTADAN KALDIRMAKTA TEREDDÜT ETMEYİZ'

Güney Kore'ye karşı "tek taraflı bir savaş" başlatmayacağını ancak "savaştan kaçınmaya niyetinin olmadığını" belirten Kim, şunları söyledi: "Güney Kore, Kuzey Kore'ye karşı ordusunu kullanmaya veya egemenliğini ve güvenliğini tehdit etmeye kalkarsa, " yapacağız. Elimizdeki tüm imkanları seferber ederek Güney Kore'yi ortadan kaldırmaktan çekinmiyoruz" dedi.

Yeni silah ve teçhizat üreten fabrikalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kim, ülkenin savaşa hazırlık düzeyinin artırılması için daha çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: karar