Bugün Ukrayna Askeri İstihbaratı (HUR), işgal altındaki Kırım açıklarında Rusya'ya ait Tarantul sınıfı Ivanovets füze gemisinin batırıldığını duyurdu. Açıklamada, bir deniz uçağının gemiye yaklaştığı ve ardından meydana gelen patlamayı gösteren bir video yayınlandı. Ivanovets'in "gövdesine doğrudan darbe aldığı" ve onarılamaz şekilde hasar gördüğü belirtildi. Askeri istihbarat, geminin daha sonra battığını ifade etti.

Ukrayna Askeri İstihbaratı'na göre, Ivanovets'in maliyeti yaklaşık 60-70 milyon dolar civarındaydı. Gemideki bu saldırının, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'nden çekilmesinin ve ardından Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin askeri hedef olarak kabul edileceğinin açıklanmasının ardından Temmuz 2023'te Karadeniz'de gerçekleştirilen atış tatbikatlarına katılmasından sonra gerçekleştiği belirtildi.

Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi

İngiltere Savunma Bakanlığı ise saldırının gemiyi "tamamen yok ettiğini" açıkladı.

Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz Filosunu defalarca hedef alarak saldırı düzenledi. Bu saldırılar arasında Nisan 2022'de amiral gemisi kruvazörü Moskva'nın batırılması ve Eylül 2023'te işgal altındaki Kırım'daki karargaha düzenlenen ve 30'dan fazla kişinin öldüğü bildirilen yıkıcı füze saldırısı da yer alıyor. (karar)

Editör: DS Haber