Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' ve Değişim Mesajı Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' ve Değişim Mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili konuştuğu Independent Türkçe'ye verdiği röportajda çeşitli konulara değindi.

Kurtulmuş, Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının Meclis Başkanı olarak kendisi yerine Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından okutulacağını belirtti. Ancak, Kurtulmuş, kendisinin Ankara'da olsa bile kararın yine aynı şekilde okutulacağını ifade etti.

Bu açıklamasıyla, Meclis Başkanı'nın olması ya da olmamasının kararın içeriğini etkilemeyeceğini vurguladı.

Kurtulmuş, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının sokakta siyasi tartışmalara yol açmasını doğru bulmadığını belirtti. Meclis'in yargı süreçlerine müdahale etmediğini, bu konuda özel bir özen gösterdiklerini ifade etti. (cumhuriyet)

Atalay'ın tutukluluğunun devam ettiğini ve Meclis'in bunu değiştirebilecek bir yetkisinin olmadığını açıkladı.

Ayrıca, yüksek yargının çelişen kararlarını düzeltmesi gerektiğini ve Anayasa'nın ilgili maddelerinde değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, bu tür meselelerin sistematik olarak çözülmesinin Meclis'in görevi olduğunu vurguladı.

Yargının, devletin diğer kurumlarının üzerinde bir hak ve yetkiye sahip olmadığını belirtti.

Kurtulmuş, röportajda ayrıca Can Atalay'ın durumuyla ilgili Meclis'in tavrını açıkladı. Atalay'ın isminin Meclis'te okunduğunu, ancak tutuklu olduğu için gelemediğini ve özlük hakları verildiğini belirtti.

Meclis'in, Atalay'ın tutukluluk durumuyla ilgili özel bir yaklaşım sergilediğini ve diğer milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gibi benzer durumların yaşandığını dile getirdi.

Editör: DS Haber