Bu bağlamda tartışmaların gündemine oturan Kızıl Goncalar dizisine uygulanan sansür televizyon dünyasında da ses getirdi. FOX'un yayınladığı dizi, RTÜK'ün verdiği cezanın Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından onaylanması nedeniyle dün yayınlanmadı. Önümüzdeki hafta yayınlanmayacak olan dizi yerine RTÜK'ün seçtiği belgeseller gösterilecek.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Dizi yönetmeni Ömür Atay kararın ardından şunları söyledi: “Bu akşam yayın yapılmayacaktır. Sektörde neredeyse hiç kimse sansüre hayır demiyor. Düşünce ve üretim özgürlüğüne yönelik sansür operasyonu sürüyor. Setteyiz. Hikayemizi anlatmaya ve filme almaya devam ediyoruz. "İzleyicilerimize selamlar" mesajı yayınladı.

Onur Seyit Yaran, ablasının taciz iddialarına yanıt verdi! Onur Seyit Yaran, ablasının taciz iddialarına yanıt verdi!



'BAZI CEZALAR HİKAYEYİ GERÇEK HALE GETİRİR'

Dizinin Sadi Hüdayi'si Erkan Avcı, şunları söyledi: “Bunca zulüm, istismar, sömürü, adaletsizlik ve anarşi bir anda ortadan kaybolsa, başımızı çevirip gözlerimizi, kulaklarımızı kapatsak! Güzel olmaz mıydı? Bazı cezalar hikayeyi gerçek kılıyor! Bazıları zaten hikaye..." diye yayınladı.

Televizyon dizisinin başrol oyuncuları Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu ve yönetmeni Ali Bilgin'in yanı sıra Nazan Kesal ve Reha Özcan gibi ünlü isimler de sansüre tepki gösterdi.

Kaynak: karar