Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan rehine kriziyle ilgili gelişmeler devam ediyor. Uluslararası bir firmanın temizlik ve kişisel bakım ürünleri fabrikasında silahla rehin alındığı ihbarı üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.

Olay yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Cadde trafiğe kapatıldı ve güvenlik önlemleri alındı.

Şüphelinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Şüphelinin elinde tabanca bulunan bir fotoğrafı ortaya çıktı ve üzerinde "Kapılarak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı bulunuyordu.

Kahramanmaraş'ta doktor saldırıdan kapıyı kilitleyerek kurtuldu Kahramanmaraş'ta doktor saldırıdan kapıyı kilitleyerek kurtuldu

Rehin alınanların sayısının 7 olduğu belirtiliyor. Bunlardan 3'ü şirketin muhasebecisi, 1'i proje sorumlusu ve diğer 3'ü fabrika personeli olarak tanımlanıyor.

Yeni görüntülerde, rehin alınanlardan birinin doğum günü olduğu ve iş arkadaşlarının bu sebeple saldırganlardan izin alarak doğum günü kutlaması yaptığı görülüyor. Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtiliyor.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da olay yerine gelerek durumu takip ediyor. Güvenlik güçleri şüphelilerle ikna çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili detaylar ve rehinelerin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. (cumhuriyet)

Editör: DS Haber