İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli yaşamını yitirdi İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli yaşamını yitirdi

Erzurum'da kaza, 11 Haziran'da Aziziye ilçesinin Kahramanlar ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre; Bir yıldır evli olduğu eşi Ayhan Avcı'yı (49) kırsaldaki bir kulübede kanlar içinde bulan Padına Avcı (35) ve Fahrullah Özdemir (57), jandarmayı arayarak durumu bildirdi.

EŞİ VE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

DHA'nın haberine göre çok sayıda ekip bölgeye yöneldi. Soruşturmada Ayhan Avcı'nın başına ve boynuna kesici aletle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Padına Avcı ve Fahrullah Özdemir daha sonra tutuklandı.



"BİRİSİ ARADI, TARTIŞTI VE GECE EVE GELMEDİ"

Padına Avcı, yaptığı açıklamada, "Öğleden sonra eşim Ayhan ve arkadaşı Fahrullah Özdemir'le birlikte kırsaldan Aziziye ilçesine gidiyorduk. Ayhan, telefonda tanımadığımız biriyle borç meselesiyle ilgili tartışıyordu. Ilıca İlçesi'ne vardığımızda eşim araçtan indi ve "Git, ben bu işi halledip geri döneceğim" dedi. Sabah Fahrullah Özdemir'i aradım ve Ayhan'ın akşam eve dönmediğini söyledim. Güvercinleri tuttuğu kulübeyi görmek istedik. Kabinin kapısını açtığımızda eşim Ayhan yerde hareketsiz yatıyordu. Daha sonra durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdik” dedi.



CİNAYETİNİ 2 GÜN SONRA İTİRAF ETTİ

Kadına benzer açıklamalarda bulunan Fahrullah Özdemir de olaydan iki gün sonra Ayhan Avcı'nın öldürüldüğünü itiraf etti. Özdemir daha sonra 13 Haziran'da olay yerine getirilerek cinayeti anlatması istendi. Özdemir, kaza günü saat 09.00 sıralarında aracıyla Padına Avcı ve Ayhan Avcı ile birlikte kampların bulunduğu kampa gittiğini, 2 saat sonra çiftin kendisini arayıp çaya davet ettiğini söyledi.

"BANA BIÇAKLA SALDIRDI"

Çiftin kampına gittikten sonra Padına Avcı'nın eşi Ayhan'ın kendisini 1500 TL'ye başka bir adama sattığını söylemesi üzerine tartıştıklarını belirten Özdemir, "Padına Avcı'nın fuhuş yaptığını başkalarından da duymuştum. Bu yüzden Ayhan'a "utanç verici" dedim. Bana bıçakla saldırdı. Boynumdan tutarak bana küfretti ve hakaret etti.



"Kesiciyle kafasına vurmaya devam etti"

Bu sırada traktör ile treyleri birbirine bağlayan kulplu demir aparatla Ayhan Avcı'nın kafasına vurdum. Padına Avcı da kürekle Ayhan Avcı'nın kafasına vurdu. Daha sonra baltanın kesmeyen arkasıyla kafasına vurdum. Bu darbenin ardından Ayhan yere düştü. Hala hayattaydı ve aktifti. Elini başının arkasına koydu ve ben de odadan çıktım. Platformunun içinde kalarak Ayhan'a baltayla vurmaya devam etti. Daha sonra odadan çıkıp bana sarıldı."

Özdemir şöyle devam etti: "Olay yerinden ayrılarak Ilıca'ya doğru yola çıktık. Traktörü orada bırakıp taksiyle Erzurum'a döndük. Padina'yı evine bıraktım. Gece beni aradı ve “Vurduk, öldürdük demeyelim” dedi. Sabah bahçeye geldik, çalıştık, sonra işimizi bitirip Ayhan Avcı'yı Ilıca'nın yanına bıraktık ve hikayeyi bu şekilde anlatmaya karar verdik.

Sabah Ilıca'ya vardım, traktörü alıp kaza yerine gittim. Padına taksiyle kaza yerine geldi. Birlikte kabine girdik. Avcı kanlar içinde yerde yatıyordu. 112'yi aramak istedim ama telefonu durdurmaya çalıştı. “Plan yapalım, anlatmayalım” gibi şeyler söyledi. Gizlice 112'yi arayıp olayı bildirdim."

AÇIKLAMALAR, HTS BELGELERİ VE BAĞLANTILI RAPORLAR

Erzurum Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Fahrullah Özdemir'in ifadesinde belirtildiği şekilde ifadeler verdiği, Erzurum Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın raporuna göre HTS kayıtlarında ve ilgili bilirkişi raporunda Fahrullah Özdemir'in ifadelerini doğrulayacak telefon sinyalleri ve konuşmalar yer alıyordu. Toplam 9 akut ve ezilme yaralanması ile adli muayene, toksikoloji muayenesi, dış muayene ve otopsi sonuçlarından elde edilen bilgiler birlikte değerlendirildi; Kişinin ölümünün, kesici alet yaralanmaları sonucu kafatası kemiklerinin kırılması, travmatik beyin kanaması ve ardından iç ve dış kanamalar sonucu meydana geldiği belirtildi.

EŞİ İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Savcılık, Padına Avcı için "karısını kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Fahrullah Özdemir için de "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Gözaltına alınan iki sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi