27 Nisan'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı alan İyi Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte, adaylar hızla ortaya çıkmaya başladı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ardından, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da genel başkanlık için aday olduğunu ilan etti. İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz da kurultay kararı sonrası adaylıklarını açıklamıştı. Bununla birlikte, Kürşad Zorlu'nun da başkan adaylığını açıklamaya hazırlandığı iddia edildi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık İYİ Parti'den İstifa Etti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık İYİ Parti'den İstifa Etti

Meral Akşener'in adaylık yarışında kimleri destekleyeceği ise merak konusu. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Akşener'in Müsavat Dervişoğlu'nu destekleyeceği ve ekibine de bu yönde bir işaret vereceği konuşuluyor. Önceden partideki genç hareketin desteğini alarak aday olacağını duyuran ve ilk adımı atan isimlerden biri olan Mehmet Tolga Akalın'ın ise Dervişoğlu'nun lehine adaylıktan çekilebileceği ve Dervişoğlu'nu destekleyebileceği konuşuluyor.

İYİ Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelinde yüzde 3,77'lik oy oranıyla 6. parti konumuna gerileyerek ağır bir darbe aldı. Sadece Nevşehir'de belediye başkanı çıkarabilen parti, 27 ilçede seçimlerden galip çıktı ancak önceki seçimlere kıyasla yüzde 6'nın üzerinde oy kaybetti.

Kaynak: HABERLER.COM