Yunanistan'ın kuzeyindeki Dedeağaç'ta, NATO üssüne dönüştürülmesine karşı çıkan Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve Komünist Gençlik (KNE) üyeleri, bir treni abluka altına aldılar.

Pankartlar ve bayraklarla trenin önünde duran protestocular, demiryolunu bloke ederek trenin durmasını sağladılar. Zırhlı araçların üzerlerine "Katiller evinize dönün" yazısıyla sprey boya ile mesajlar yazıldı.

Nijerya'nın Enugu Eyaletinde Silahlı Saldırı: 10 Ölü Nijerya'nın Enugu Eyaletinde Silahlı Saldırı: 10 Ölü

Trenlerin geri dönmesi üzerine "Halk boyun eğmeyince trenler bile geri dönüyor" sloganları atıldı. Protestonun ardından araçların geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

Benzer bir abluka, 2022'nin Nisan ayında, KKE ve KNE üyeleri tarafından Ukrayna'ya askeri teçhizat ve savaş araçları taşıyan bir tren konvoyuna da uygulanmıştı.

Dedeağaç, özellikle Ukrayna savaşı üzerine ABD ordusunun Avrupa'daki en önemli lojistik üslerinden biri haline geldi. Avrupa'ya yapılan silah sevkiyatının büyük bölümü Dedeağaç üzerinden gerçekleştiriliyor.

Atina, 2021'de imzalanan bir savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde 156'ncı motorlu topçu taburuna ait "Yanuli" kışlasını ABD'ye üs olarak tahsis etmişti.

Kaynak: BirGün