Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı

Kore yarımadasında gerilim artıyor: Güney Kore ordusu alarma geçti

Kuzey ve Güney Kore arasında gerginlikler artmaya devam ederken, Kuzey Kore casus uydusunun hareketinin ardından bölgede gerginlikler arttı. Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, orduya Kuzey Kore'nin olası provokasyonlarına karşı tepki vermeye hazırlanma çağrısında bulundu.

Kuzey Kore'nin bir casus uydu aracılığıyla Güney Kore askeri hedeflerinin görüntülerini almayı başardığını açıklamasının ardından Kuzey ve Güney Kore arasındaki ilişkiler gergin olmaya devam ediyor.

GÜNEY KORE ORDUDAN HAZIR OLMASINI İSTEDİ

Yonhap'a göre, Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Shin Won-sik, Gangwon Eyaleti, Wonju Şehrindeki Stratejik Füze Komutanlığını ziyaret ederek oradaki askerlere seslendi ve ordunun Kuzey Kore'nin olası provokasyonlarına karşı karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi. onların olmasını istiyordu.

PROVOKASYONLARA KARŞI FÜZELER HAZIRLANDI
Açıklamada Shin'in, Kuzey Kore'nin olası provokasyonlarına karşı bir görev durumunda orduya her zaman "uzun menzilli, yüksek hassasiyetli ve yüksek güçlü füzeleri" derhal harekete geçirmeye hazır olmasını söylediği bildirildi.

Açıklamada, söz konusu komutanlığın Kuzey Kore tehditlerine karşı "kilit bir birim" olduğu belirtildi ve Shin, orduya, Kuzey Kore'nin provokasyon yapması halinde "derhal karşı saldırı" yapmasını ve bu tür provokasyonları "ciddi şekilde cezalandırmasını" söyledi. Bu konuda hazırlıklı olmalarını istedi.

NE OLDU?

21 Kasım'da Kuzey Kore, Güney Kore'ye doğru casus uydu taşıyan bir roket fırlattı.

Güney Kore daha sonra 22 Kasım'da bölgedeki askeri gerilimi azaltmak amacıyla Kuzey Kore ile 2018 yılında imzalanan anlaşmanın bazı hükümlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Kuzey Kore de 23 Kasım'da söz konusu anlaşmayı sonlandırdığını duyurdu.(Karar)

Editör: Haber Merkezi