Kral Charles'ın Feodal Sistem Üzerinden On Milyonlarca Sterlin Kazandığı Ortaya Çıktı

Britanya kralı Charles ile ilgili ortaya atılan iddialar, ülkenin gündemine bomba gibi düştü. İngiltere'nin kuzeybatısında yaşayan binlerce kişinin ölümünden kar elde ettiği iddia edilen Kral Charles'ın, feodal zaman dilimlerine kadar uzanan eski bir sistem üzerinden on milyonlarca sterlin topladığı ortaya çıktı.

The Guardian'ın haberine göre, Lancaster Dükalığı adı verilen tartışmalı bir arazi ve emlak mülkü, feodal dönemlere dayanan bir sistem çerçevesinde, vasiyetsiz veya bilinen bir yakını olmadan ölen kişilere ait finansal varlıkları topluyor. Son 10 yılda bu şekilde toplanan fonlar 60 milyon sterlini aştı. Ancak, uzun zamandır masraflar düşüldükten sonra bu gelirlerin hayır kurumlarına bağışlandığı düşünülüyordu.

Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi

Ancak yapılan araştırmalar, bu gelirlerin sadece küçük bir yüzdesinin hayır kurumlarına aktarıldığını gösterdi. Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine göre, bu fonlar gizlice krala ait olan ve kar amacıyla kiralanmış mülklerin yenilenmesini finanse etmek için kullanılıyor.

Sızdırılan belgelerde, "SA9" kod adı altındaki politikanın, bona vacantia fonlarının kralın kişisel geliri olan özel cüzdana "arızi" bir fayda sağlayabileceğini kabul ettiği görülüyor. Bu politika çerçevesinde, şehir evleri, tatil evleri, kırsal evler, tarımsal binalar, eski bir benzin istasyonu ve Yorkshire'daki ahırlar gibi çeşitli mülklerin bu fonlarla yenilendiği belirlendi.

Kral Charles'ın bu sistem üzerinden sağladığı gelirlerin ne kadarının hayır kurumlarına gittiği ve ne kadarının kralın kişisel gelirine katkı sağladığı ise merak konusu oldu. Gelişmelerin yakından takip edilmesi bekleniyor.(Karar)

Editör: Haber Merkezi