Küba'da nadir bir soygun olayı yaşandı. Reuters'ın aktardığı habere göre, komünistlerin yönettiği ülkede gıda kıtlığı yaşandığı bir dönemde 30 kişi, 133 ton tavuğu çalıp sokakta satmakla suçlandı.

Soygun, başkent Havana'daki bir devlet tesisinden bin 660 beyaz kutu içindeki tavuğun alınmasıyla gerçekleşti. Çalınan tavukların satış geliriyle buzdolabı, dizüstü bilgisayar, televizyon ve klima gibi eşyaların alındığı belirtiliyor.

Hükümetin gıda dağıtımcısı COPMAR'ın müdürü Rigoberto Mustelier, çalınan miktarın mevcut dağıtım oranlarıyla orta büyüklükteki bir eyalette bir aylık tavuk sınırına eşdeğer olduğunu söyledi.

Putin Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu Görevden Aldı Putin Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu Görevden Aldı

Ekonomik krizin etkisiyle gıda, yakıt ve ilaç kıtlığı yaşanan Küba'da tavuk miktarı da son yıllarda keskin bir düşüş göstermişti.

Yetkililer, tavuk hırsızlığının ne zaman gerçekleştiğini açıklamazken, suçlanan 30 kişi arasında fabrikadaki vardiya patronları, BT çalışanları, güvenlik görevlileri ve şirketle doğrudan bağlantısı olmayan yabancıların bulunduğu belirtildi.

Şüpheliler, suçlu bulunmaları halinde 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Küba'da COVID-19 salgınının sona ermesiyle birlikte ekonomik zorluklar ve suç artışı yaşanmış olsa da, bu tür büyük ölçekli soygun olayları nadir görülmektedir.(Karar)

Editör: DS Haber