Ege'de 5 bin yıllık gemi bulundu Ege'de 5 bin yıllık gemi bulundu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu tamamlayarak Dünya'ya dönen Alper Gezeravcı ile telefonda görüştü. Erdoğan, Gezeravcı'ya, "Maşallah, dünya ile buluştun" diyerek görevi başarıyla tamamladığı için tebrik etti.

Ayrıca, Gezeravcı'nın Ankara'ya dönüşünde detayları paylaşması ve gelecekteki önemli görevlere hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Gezeravcı'nın sağlık durumu hakkında endişe duyan Erdoğan'a, "Çok şükür her şey gayet güzel Sayın Cumhurbaşkanım. Hatta burada karşılama yapan doktorlarımız da şaşırdı. Bir müddet daha adaptasyon süremin uzun olmasını bekliyorlardı ama ben bir an önce binanın dışında koşturmaya başlayınca biraz afalladılar. Çok şükür her şey gayet yerinde" şeklinde yanıt veren Gezeravcı'nın sözleri, başarılı bir dönüşün habercisi oldu.

Erdoğan, Gezeravcı'ya ve ailesine selamlarını ileterek, Türkiye'ye dönüşünde ayrıca görüşme fırsatı bulacaklarını belirtti.

Gezeravcı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, Türkiye'nin uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attığını ve bu konuda Erdoğan'ın kararlılığı ve vizyonu için minnettar olduğunu ifade etti.(Sözcü)

Editör: DS Haber