Sabah saatlerinde gerçekleşen çökme olayının ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu. Başsavcılığın talimatı üzerine polis ekipleri, bina sahibi Hacı Murat Gençtürk'ü gözaltına aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çöken binanın 36 yıl önce inşa edildiğini, binaya kaçak olarak 1,5 kat eklendiğini, mimarlık ve mühendislik standartlarına uygun olmadan inşa edildiğini ve yapımında deniz kumu kullanıldığını belirtti. Ayrıca, binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı da açıklandı.

Bu trajik olay, güvenlik ve yapı standartlarına uygun olmayan inşaatların tehlikelerini bir kez daha gözler önüne serdi. Soruşturma kapsamında binanın çöküşüne neden olan ihmallerin ve sorumluların belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

İçişleri Bakanı,"7 yabancı uyruklu kişi yaralı bir Türkmenistan uyruklu kişi hayatını kaybetti. Yaralılardan 1'i ayakta tedavi gördü. Geriye kalan 6 kişiden anne ve bebeğinin durumu ağır. İdari ve adli ve soruşturma başlatıldı. Detaylı bilgiyi paylşacağız. Kentsel dönüşümle ilgili Cumhurbaşkanımızın kampanyasıyla yarısı bizden kampanyasını duymayan İstanbullu kalmasın. 6 Şubat'taki gibi bir acı yaşamak istemiyoruz.Hemşehrilerime seslenmek istemiyorum.Beklemeyin, hükümein kampanyasından faydalananın."dedi. 

Kaynak: Cumhuriyet