Özgür Özel'den Soma Maden İşletmesi Patronu Can Gürkan'a: İki elim yakanda Özgür Özel'den Soma Maden İşletmesi Patronu Can Gürkan'a: İki elim yakanda

AKP ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, Habertürk'te yaptığı açıklamada, rakibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan davet krizine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekte bir şey yok. İstanbullular son beş yıldır yaşadıklarını tekrar yaşıyorlar. Belediye başkanı Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışı için davet edildiğini, bu davete katılacağını, masrafı kendisinin karşıladığını belirtiyor. Ancak şimdi bir polemik yaratmayı düşünüyor gibi görünüyor. Gördüğümüz manzara, son beş yıldır gördüğümüz manzaranın farklı bir tezahürü. Kurdukları siyasi senaryo işe yaramadı. Bugün koltuk boştu, gelmedi. Yeri bile ayrılmıştı. Ancak Sayın Ekrem İmamoğlu, devletin hiçbir protokolüne uymamış bir belediye başkanı. Bakanlara laf yetiştirmiş, Cumhurbaşkanımıza saygısızlık etmiş. 'Bizi engellediler, yaptırmadılar' polemiği yapıyor ama 'ne yaptırdınız' diye sorulduğunda cevap veremiyor. İstanbul'un dışına çıkarak gündem oluşturmak istiyor çünkü İstanbul için bir hayali yok. Bugün bir annenin deprem korkusuyla yaşadığı çileyi anlatıyor olması lazım. Gençlerin geleceğe daha güvenle bakmak istemesi lazım. Ancak İBB Başkanı, her zaman olduğu gibi davete davet edildim mi edilmedim mi diye peşinde."

Kurum ayrıca, Binali Yıldırım ile yaşanan protokol krizine de değinerek şunları söyledi:

"Binali Abi'ye 'Sayın Başbakanımız sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, sizin emeğiniz var, orada olmanız yakışır' dedim. O da 'şimdi ayıp olur, geçmeyeyim' dedi. Bizde devlet adabı var. Orada büyüğümüz, başbakanlık yapmış abimize 'Siz Cumhurbaşkanımızın yanına geçin' diyorum. O da nezaket gösterip 'Murat Bey, sen İBB adayısın, sen burada kal' diyor. Binali Abimiz o kadar nezaketli biri ki. Nasıl bir kriz yaşandı da birbirimize gülerek 'sen oraya geçmen lazım' diyoruz. Halk TV 'protokol krizi var' diye yazdı. Nasıl bir krizmiş de bu birbirimize gülerek 'sen oraya geçmen lazım' diyoruz. Peki İstanbul'un gündemi bu mu? Binali Abimiz 'Sen adaysın, gel burada dur' diye çekiştirdi beni hatta. Bu maalesef şu an CHP'li adayın yürüttüğü bir siyasi senaryo. İstanbul'u konuşmak yerine farklı gündemleri taşıyalım."

Kurum, İstanbul'un ciddi sorunları olduğunu vurgulayarak, İstanbulluların mutluluğu için çalışmak istediğini belirtti.

Kaynak: Gerçek Gündem