Jeff Bezos Datça'daki bir restoranda 3,5 milyon TL hesap ödedi Jeff Bezos Datça'daki bir restoranda 3,5 milyon TL hesap ödedi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 2023 yılında başlatılan Çocuk ve Gençler Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde kurulan Kuştepe Çocuk Korosu, Darülaceze’de unutulmaz bir konser verdi. Konsere İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, Darülaceze Başkanı Esra Ceceli İslam, Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan, polisler ve Darülaceze sakinleri katıldı.

Gençlerle Geleceğe Bir Adım Projesi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından 2023 yılında başlatılan "Gençlerle Geleceğe Bir Adım" projesi kapsamında, 11-14 yaşlarındaki maddi durumu yetersiz, sosyal ve kültürel imkânlardan yoksun Roman çocuklara müzik ve koro eğitimi verildi. Bu eğitimler sonucunda oluşturulan Kuştepe Çocuk Korosu, bugün Darülaceze sakinlerine bir konser vererek onlara unutulmaz anlar yaşattı. Söylenen şarkı ve türkülere Darülaceze sakinleri de eşlik etti ve sahneye çıkarak eğlenceli dakikalar geçirdi.

Projenin Anlam ve Önemi

İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, projenin önemine dikkat çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Romanlara olan ilgisini ve sevgisini hepimiz biliyoruz. Bu kapsamda 2013 yılında başlatılan Cumhurbaşkanlığı Roman Strateji Belgesi ve eylem planlarının İstanbul ayağı sorumluluğu da bana verildi. Bu alanda özellikle ilçelerimizde kolluk birimlerimiz tarafından böyle bir projenin yapılması çok anlamlıdır" dedi.

Darülaceze Başkanı’nın Mutluluğu

Darülaceze Başkanı Esra Ceceli İslam, göreve yeni atanmasının ardından yapılan ilk programa ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirtti. İslam, "Bugün burada gençlerimizi ve çok kıymetli görevdeki polis arkadaşlarımızı görmek beni coşku ve sevgiyle doldurdu. Sakinlerimizle beraber olmaktan ne kadar mutlu olduklarını gördüm" diye konuştu.

Toplum Destekli Polislik ve Gençler

Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, emniyetin sadece güvenlik sağlamakla kalmayıp aynı zamanda toplum destekli projelerle de ilgilendiğini vurguladı. Kaya, "İlçe emniyet müdürlüğümüzün koordinesinde, Kuştepe Mahallesi’nden seçilen yetenekli çocuklarla emniyetimizi bir araya getirdik" dedi.

Darülaceze Sakinlerinin Mutluluğu

43 yıldır Darülaceze'de kalan Ayşe Yücel, "Günümüz çok güzel geçti. Eğlendik. Allah razı olsun. Ben her zaman konsere gelmem ama bugün geldim. Eğlendim" diye konuştu. Diğer bir sakin Ahmet Aslan ise, "Tabii ki memnun olduk. Çok mutlu olduk. Ben bu işin içinde büyüdüm. Maksim’de çalıştım. Artık bizden geçti" dedi.

Kuştepe Çocuk Korosu’nun Darülaceze’de verdiği bu konser, gençlerle yaşlıları bir araya getirerek, nesiller arası bağları güçlendiren anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.

Kaynak: DHA