Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı

Kuzey Kore, Güney Kore-BM Komutanlığı Toplantısına Tepki Gösterdi

Kuzey Kore, Güney Kore'deki Birleşmiş Milletler (BM) Komutanlığının kapatılması çağrılarına karşılık vererek, Güney Kore ile BM Komutanlığı üyesi ülkelerin yarın düzenleyeceği toplantıya tepki gösterdi.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yapılan açıklamada, ülkenin Dışişleri Bakanlığına bağlı Silahsızlanma ve Barış Enstitüsü tarafından toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, BM Komutanlığının kapatılma çağrısının yinelediği belirtildi. Açıklamada, Güney Kore ile üye ülkeler arasında yapılacak savunma bakanları düzeyindeki toplantının, "Kore Yarımadası'nda 2. Kore Savaşı'nın başlatılması için uygun bir zemin hazırladığı" iddia edildi.

Açıklamada, BM Komutanlığı'nın "ABD liderliğindeki çok uluslu bir savaş aracı" olarak nitelendirilerek yıllar önce kapatılması gerektiği savunuldu. Güney Kore Savunma Bakanlığı'nın 9 Kasım'daki açıklamasına atıfta bulunularak, toplantının Pyongyang'a "yasa dışı faaliyetlerini durdurması" için çağrıda bulunmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Güney Kore'nin bu toplantıyla ilgili planları ve Kuzey Kore'nin tepkisi, bölgesel güvenlik ve siyasi dengeler açısından önem arz etmektedir(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi