Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus lider Vladimir Putin ile Vostoçni Uzay Üssü'nde görüşmek üzere Rusya'ya zırhlı trenle seyahat ediyor. Görüşmenin amacı, Kuzey Kore'nin Rusya'ya vereceği silah desteği olduğu iddia ediliyor. ABD ise bu durumu endişeyle karşılıyor ve Rusya'ya olası bir silah transferinin BM kararlarını ihlal edeceğini belirtiyor.

Zırhlı trenle Rusya'ya giden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus lider Vladimir Putin ile Vostoçni Uzay Üssü'nde görüşüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki liderin silah tedariği hakkında görüşüp görüşmeyecekleri sorusuna 'Ülkelerimiz kamuya açıklanmaması gereken 'hassas' alanlarda iş birliği içinde.' yanıtını verdi.

"İKİ ÜLKE ÇIKARLARINA ODAKLANIRIZ"

Dünyanın yakından takip ettiği gezi 2 gün önce başladı. Zırhlı treniyle Rusya'ya doğru yola çıkan Kim, burada yetkililer tarafından karşılandı. Bu sabahsa Putin'in kapıda karşıladığı Kim, Vostoçni Uzay Üssü'ne ayak bastı. Washington'a göre ise ziyaretin amacı, Kuzey Kore'nin Rusya'ya vereceği silah desteği. Daha önce Moskova ve Pyongyang yönetimi bu iddiaları yalanlamıştı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Amerikan yönetiminden gelen uyarılar üzerine, "Komşularımızla ilişkilerimizi yürütürken Washington'ın uyarılarını değil; iki ülke çıkarlarına odaklanırız." açıklamasını yapmıştı. Kuzey Kore liderine eşlik eden isimler arasında Mühimmat Endüstrisi'nden sorumlu isim Jo chun Ryong da var.

ABD'DEN "BEDELİNİ ÖDEYECEK" AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

ABD yönetimi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyareti öncesi "Moskova'ya silah sağlamama" çağrısı yaptı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, "Kuzey Kore'yi, Pyongyang'ın Rusya'ya silah sağlamama veya satmama konusunda kamuoyuna verdiği taahhütlere uymaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi