Sakarya Sapanca Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Yurdu’nda, 6 Haziran gece saat 00:20 sularında bahçedeki kamelyada oturan bir öğrenciye mermi isabet etti. Olay, yurtta kalan öğrenciler arasında büyük paniğe neden oldu.

BirGün'den Kayhan Ayhan'ın haberine göre, olay anında omzunda ağrı hisseden öğrenci, omzunda kızarıklık ve sıyrık fark etti. Yere baktığında ise bir mermi buldu. Hemen olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, öğrencinin durumunu kontrol altına aldı. Jandarma, olay yerinde bulunan diğer öğrencilerin ifadelerini alarak inceleme başlattı.

Olay yeri inceleme ekipleri, ilk bulgulara göre merminin yurt arazisine yakın boş bir alandan atıldığı ve çevredeki bungalov arazilerine de yorgun mermi düştüğünü tespit etti. KYK Kız Yurdu, daha önce de üç öğrencinin içinde bulunduğu asansörün birkaç kat aşağıya düşmesiyle gündeme gelmişti.

Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem

Öğrencilerin Can Güvenliği Endişesi

Yurtta yaşanan bu son olay, öğrencilerin can güvenliği konusunda ciddi endişeler duymasına yol açtı. Öğrenciler, yaşadıkları çeşitli sorunları ve yurt yönetiminin yetersizliğini dile getirerek denetim yapılmasını talep etti. Öğrenciler, "Daha önce defalarca kez asansör düştü yurdumuzda. Anlaştıkları firma gelip baktıktan bir saat sonra tekrar bozuluyor, öyle bir firmayla anlaşmışlar. Yılın çoğunda 2 bloklu ve 6’şar katlı yurtta idarenin beceriksizliği yüzünden asansörü kullanamadık. Yemeklerimizden defalarca kez kıl vb. şeyler çıktı. Yakın zamanda yurtta asansör düştüğünde içinde kalan öğrenciler panik atak geçirdi. Olay yerel basına yansıyınca da öğrenciler tehdit edildi," diyerek yurt yaşamındaki zorlukları anlattı.

Editör: Ds Haber