Özgür Özel Saraçhane'deki Polis Barikatı İçin Çin Seddi Benzetmesi Yaptı Özgür Özel Saraçhane'deki Polis Barikatı İçin Çin Seddi Benzetmesi Yaptı

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşanan asansör faciasının ardından yurtlardaki asansörlerle ilgili tartışmalar devam ediyor. Bu kez, Kastamonu Baharzade Feride Hanım Kız KYK yurdunda bir asansörde yaşanan olay gündeme geldi. Zeren Ertaş adlı öğrencinin hayatını kaybetmesinin ardından, bu kez Fatsa ilçesindeki bir kız yurdunda benzer bir durum yaşandı.

Fatsa KYK Kız ve Erkek Öğrenci yurdunda, kız öğrencilerin bulunduğu bloktaki asansöre binen 4 öğrenci, korkunç anlar yaşadı. Görgü tanıklarına göre, kız öğrenciler asansöre 5. kattan binerken, asansör kendiliğinden bir kat aşağıda durdu. Öğrenciler, arkadaşlarının yardımıyla asansörden çıkmayı başardıktan kısa bir süre sonra ise asansör zemine çakıldı. Bu korkunç anları yaşayan öğrencilerden biri olayı cep telefonuyla kayıt altına aldı.

Neyse ki, dört öğrenci daha sonra kurtarıldı ve tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Arkadaşları ise yurt bahçesinde eylem yaparak, "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.

Bu son olay, yurtlardaki asansörlerin güvenliği konusundaki ciddi endişeleri bir kez daha gündeme getirdi. Artan asansör arızaları ve kazaları, yetkililerin bu konuya daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini gösteriyor. Öğrenci ve veliler ise bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.(sözcü)

Editör: Haber Merkezi