İçişleri Bakanı: 1 Mayıs'ta Yurt Genelinde 226 Kişi Gözaltına Alındı 28 Güvenlik Görevlisi Yaralandı İçişleri Bakanı: 1 Mayıs'ta Yurt Genelinde 226 Kişi Gözaltına Alındı 28 Güvenlik Görevlisi Yaralandı

Olay, dün saat 21.30 sıralarında Cumhuriyet semtindeki 3 bloktan oluşan ve 1.300 öğrenci kapasiteli KYK Mehmet Fuad Köprülü kız öğrenci yurdunda meydana geldi.

Yurt C Blok'ta zemin kattan üst kata 10 öğrenciyi taşıyan asansörün henüz bilinmeyen bir nedenle arızalanarak birinci kat ile zemin kat arasında sıkışıp kaldığı öğrenildi.

Asansörde mahsur kalan öğrenciler panik ve korku yaşadı. Çığlıklarını duyan öğrencilerin arkadaşları durumu yurt görevlilerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu arada asansörde mahsur kalan öğrencileri kurtarmaya yönelik yetkili firma alarma geçti.

İki kat arasında mahsur kalan öğrenciler, katlar arasında sıkışan asansörden yaklaşık 45 dakikalık çalışmanın ardından kurtarıldı. Sinir krizi geçiren bazı öğrencilere ise sağlık ekipleri müdahale etti. Öğrenciler, yurt yetkililerine ve asansörün bakım ve onarımını yapan firmaya şikayette bulundu.

Asansör firması görevlisi sorgulanmak üzere Altınordu İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Öğrenciler ise dün sabah yetkili asansör firmasının asansörde bakım çalışması yaptığını belirtti.

YURDUN BAHÇESİNDE PROTESTO ETTİLER
Asansör arızası ve öğrencilerin mahsur kalması üzerine çok sayıda öğrenci yurdun bahçesinde toplanarak olayı protesto etti. Yağmur altında şarkı söyleyen öğrenciler bir süre sonra odalarına dağıldı. Jandarma ve polis ekipleri yurdun çevresinde güvenlik önlemi aldı.

'BİR SIKINTI YAŞAMADAN GÜVENLE ASANSÖRDEN ÇIKMIŞLARDIR'

Olayın ardından gençlik ve spor il müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Ordu Mehmet Fuad Köprülü kız öğrenci yurdunda asansör arızası meydana gelmiş olup, arıza sonrasında asansörde kalan öğrenciler yetkili servisin asansörün kapısını açmasının ardından güvenli ve sorunsuz bir şekilde asansörden inmişlerdir."

Kaynak: karar